Renault Avantime V6 3.0 Privilege -02

Renault Avantime V6 3.0 Privilege -02

Fortfarande före sin tid

När Renault skulle döpa sin mycket speciella och avantgardistiska lyxcoupé blev det till slut efter en lek med franska och engelska ord "Avantime" och betyder ungefär "före sin tid".

Och jösses vad rätt de hade!


Renault Avantime lanserades som konceptbil på Genève-salongen 1999 och väckte en enorm uppmärksamhet! Aldrig tidigare hade världen skådat en lyxig tvådörrars coupé på en bottenplatta av en minibuss (Renault Espace). Designen var revolutionerande på många sätt och många tekniska lösningar är fortfarande revolutionerande. T.ex är dörrarna så stora att det behövs en dubbel upphängning för att inte vinkeln när man öppnar dom ska bli för enorm. Den innehar fortfarande världsrekordet för den största öppningsbara solluckan, och i samband med att det inte finns några b-stolpar får du en cabriolet-känsla när du trycker på "grand-space"-knappen och alla rutor och soltak öppnar sig samtidigt. En otroligt luftig upplevelse!

Taket är gjort av aluminium för att tyngdpunkten skulle bli lägre och med tanke på att den inte har någon b-stolpe fick teknikerna jobba övertid för att få den tillräckligt vridstyv. Alla dessa tekniska utmaningar gjorde att lanseringen blev försenad i över ett år men till slut kom den ut på marknaden i slutet av 2001.


Dock var inte bilköparna mogen för en sådan avantgardistisk bil och försäljningen blev mer eller mindre en katastrof, endast 8545 bilar tillverkades och produktionen upphörde efter mindre än två år.

Bilen utvecklades och tillverkades av Matra på uppdrag av Renault och i och med den dåliga försäljningen gick Matra i konkurs och Avantime blev dessvärre också den sista bilen som Matra tillverkade.


Då tror man kanske att den dåliga försäljningen tyder på att Avantime är en dålig bil, tvärtom! Den känns fortfarande än idag otroligt futuristisk och på många sätt ger den en upplevelse av att köra en konceptbil på gatan. Den går fantastiskt tyst och komfortabelt och man sitter ljuvligt bekvämt i kaptensstolar med exklusivt skinn. Det är en riktigt speciell upplevelse att köra och åka i en Avantime!


Just denna modellen har levt största delen av sitt liv i Holland och kom till Sverige 2015. Den har utrustningsnivån Privelege vilket var den högsta av dom tre som erbjöds. Den har all utrustning som gick att få bl.a navigation, elstyrda stolar, fällbara backspeglar, två-zons klimatanläggning m.m.


Bilen är väldigt välvårdad och är fullservad med mycket historik och få ägare, endast tre totalt. Den är nybesiktigad utan anmärkning och kommer vid levererans vara nyservad.


Detta är en av endast tio Avantime i Sverige så nu har du chansen att äga en väldigt speciell bil för en väldigt rimlig peng!
    Å
rsmodell: 2002


Miltal: 18.600

Färg: Grön metallic (Scarabee vert)

Inredning: Skinn, creme


SÅLD!


Kontakta oss för mer info