Citroën DS 21H Pallas -68

Citroën DS 21H Pallas -68 

En sällsynt DS av den kanske bästa årgången


En otroligt vacker och eftertraktad Citroën DS 21 Pallas av bästa årgången med verkligen all utrustning man kan önska sig!


Med modellåret 1968 introducerade Citroën den nya fronten för sin modell DS och ID. En bil som redan hade ett futuristisk utseende fick nu en design vilket gjorde att det kändes som att den tog ett kliv in i 2000-talet!


Redan 1967 hade Citroën introducerat LHM-oljan vilket innebar en stor förbättring av hydrauliksystemet. 1968 års modell fick även behålla den gamla och vackra instrumentpanelen vilken sedan förändrades till -69 års modell och sedan ersattes av en kanske modernare, men inte alls lika vacker, instrumentbräda till -70 års modell.


Detta gör en DS från -68 till en väldigt speciell och eftertraktad årsmodell, och speciellt en bil med denna utrustningen och historiken!


Denna specifika DS:en har bara haft tre ägare och beställdes ny av "Ellpes Bil AB" i Stockholm till en pilot i det Svenska Flygvapnet i början av 1968 och första dagen i trafik var 12 mars det året.


Den beställdes med dem ovanliga tillbehören som Jaeger instrumentbräda, mittarmstöd, tonade rutor och även utrustad med "engelsk fläkt", alltså fläkt på höger sida.

Den har även ett Webasto soltak, men denna kommer från en annan DS och monterades vid renoveringen 2004.


Den andra ägaren köpte bilen 1971 och den nuvarande ägaren köpte bilen 1997 och påbörjade en renovering som var slutförd i slutet på 2004. Bilen är lackerad i originalkulör och den har bl.a. original skinnklädsel med en härlig patina! Renoveringen är gjord med stor kunskap om modellen och är utfört med stor skicklighet. Skicket på bilen är fortfarande väldigt bra och den är fullständigt genomgången senaste året! Mycket dokumentation och historik finns och följer med vid köpet.


Det är väldigt sällsynt att hitta en DS av 68-års modell med denna speciella utrustningen, och i detta fantastiska skick. Så ta chansen!Denna bil är ett förmedlingsuppdrag.

Kontakta oss för mer information och visning av bilen.
 
 
 
 
 


    Å
rsmodell: 1968


Miltal: 2660

Färg: Blå

Inredning: Skinn, svart


SÅLD!


Kontakta oss för mer info