Citroën DS 23ie S Pallas -74
IMG_5007
IMG_5010
IMG_5001

Citroën DS 23ie S Pallas -74 

En DS i riktigt trevligt skick!Den här vackra DS:en är otroligt väl omhändertagen och ger dig en möjlighet att uppleva den sista och snabbaste bilen i DS-modellserien till ett mycket rimligt pris.


Denna DS:en såldes ny på Örebro Automobilaffär i april 1974.
Sedan dess har den haft 9 ägare och den senaste ägaren har haft bilen sedan 2005. Örebro Automobilaffär bytte ständigt in den mellan ägarna (se ägarhistoriken på bilderna nedan), och mellan 2000-05 ägdes den också av ägaren till firman. Han renoverade också karossen under dessa åren.


Det här är inte en osvetsad bil, men allt svetsningsarbete har gjorts professionellt och med mycket kunnande och erfarenhet i bagaget. Motorn renoverades för cirka tio år sedan och gjordes av en pensionerad mekaniker från Citroën, med lång erfarenhet av DS. Renoveringen har verkligen blivit lyckad, motorn är ovanligt mjuk i gången för att vara en 23-motor, och den halvautomatiska växellådan växlar perfekt.


För två år sedan fick bieln en ny inredning, nya säten och mattor i originalfärger. Den fick också soltaket installerat samtidigt.


Den har "matching numbers" och har fått en verifiering från "Conservatoire Citroën" som syns på bilderna nedan. Den har också viss specifik svensk utrustning som torkare för strålkastarna, gardin för kylaren, extra uppvärmning och speciella nedre Pallas-lister på dörrarna, m.m..


Detta är en underbar DS som inte bara går perfekt, den ser också fantastisk ut och har även komplett historik och matching numbers!


Scrolla nedåt för videor och bilder.

 
 
 
 
 
  • Årsmodell: 1974
  • Miltal: 19010
  • Färg: Brun Scarabée
  • Inredning: Ljusbrunt tyg


SÅLD!


Kontakta oss för mer info