Citroën Xantia Activa HDi -00
IMG_4191
IMG_4173
IMG_4182

Citroën Xantia Activa HDi -00 

Världens snabbaste bil i det berömda älgtestet!  En 100% rostfri och fullt fungerande Activa i ett väldigt fint skick! 


Den här bilen togs in av oss från Spanien sommaren 2014. Bilen köptes av en Activa-entusiast som hade skött om bilen väldigt väl och bytt kamrem, gasklockor m.m. under sin ägo. Eftersom bilen hade levt hela sitt liv i Spanien var det fascinerande att se den undertill speciellt. Totalt rostfri och såg ut som den aldrig hade gått i trafik mer eller mindre.   

 

När bilen väl kom till Sverige fick den omedelbart en rostskyddsbehandling vilket har gjort att bilen fortfarande är 100% rostfri och i ett enastående skick. Den fick också Citroën originalfälgar med 205/50-17 däck monterade, men original Activa-fälgar medföljer.

 

Under sin tid i Sverige har bilen blivit chiptrimmad (riktig mappning, ingen box) och har nu ca 140 hästkrafter, fått en stereo med Bluetooth och handsfree installerad, och blivit servad kontinuerligt under alla år.

 

Den har fått värmepaketet utbytt 2016 (komplicerat och dyrt jobb vilket alla Xantia-ägare känner till), alla gasklockorna kontrollerade och fyllda och hydraulsystemet rengjort med Hydrarinçage 2018, ny bussning till Activa-cylindern bak 2017, m.m.

 

Har man aldrig kört en Activa är det ett måste, en helt otrolig körupplevelse! Komfortabel som en normal Citroën rakt fram, men så fort du svänger styvar den upp sig och håller sig 100% vägrätt i kurvorna tack vare sina aktiva krängningshämmare (vilket blev förbjudet i F1 pga att det var för effektivt och bilarna gick för fort). Denna tekniken innebär att du kan ta kurvor i enorma hastigheter, t.ex så leder fortfarande Xantia Activa i Teknikens världs älgtest före dussinbilar som Ferrari, McLaren, Porsche m.fl. 

 

Activan är lätt lastbilsregistrerad så den har en dräglig skatt på ca 3800 kr per år. Förbrukningen är väldigt låg, runt 0,5 l/mil. 

 
 
 
 
 
  • Årsmodell: 2000
  • Miltal: 19800
  • Färg: Rödmetallic
  • Inredning: Beige skinn


SÅLD!


Kontakta oss för mer info