Citroën DS21 ie M5 Pallas -71
IMG_4356
IMG_4364
IMG_4374

Citroën DS21 ie M5 Pallas -71 

En ägare sedan 1975!  En väldigt speciell bil helt med endast två ägare, matching numbers, full dokumentation och historik i ett fantastiskt skick!


Bilen registrerades den 1 januari 1971 och hämtades då ut av sin första ägare i södra Sverige. Eftersom första ägaren var god vän med den nuvarande ägarens Far, fick han den 3 september 1975 köpa bilen. Eftersom det redan då var en väldigt speciell bil var hans tanke att använda bilen som en entusiastbil och förvara den för framtiden, vilket han verkligen har lyckats med!

Bilen genomgick en renovering mellan 1986-1990 och har sedan dess inte rullat mycket mer än 15000 km, men har körts och servats minutiöst varje år. Vid en närmare titt skulle man kunna tro att bilen var renoverad för bara något år sedan, den är fortfarande i ett enastående skick!

Bilen rostlagades i trösklar, bakdelen av chassiet, nederdelen av dörrarna och fick även en ny lack. Motorn renoverades också grundligt. Allt renoveringsarbete utfördes av en välkänd mekaniker i Citroënkretsar i Sverige tillsammans med ägaren. Bilen har kvar sin original inredning och mattor, och är i ett otroligt bra skick eftersom bilen under alla år har förvarats i perfekt luftfuktighet.

 

Där finns ingenting som behöver åtgärdas på bilen, den går som en dröm med den starka 21ie-motorn på 125 hästkrafter parat med en 5-växlad manuell låda vilket gör att man svävar fram i låg ljudnivå tack vare lägre varv.

 

Senaste åren har bilen fått en del saker nya som styrning, batteri, bränslepump, fjädringsklockor, bromsklossar och -backar m.m. Den har även ett rostfritt avgassystem, Michelin XVS-däck i gott skick och en originalradio Blaupunkt Frankfurt som fungerar perfekt.

 

Bilen har gått ca 155.000 km vilket kan bekräftas med besiktningsprotokoll sedan 1975. Något som är unikt är att bilen aldrig någonsin har fått en anmärkning på besiktning! Det finns väldigt mycket mer dokumentation om bilen också, service, reparationer, fakturor, m.m.

 

Detta är verkligen den ultimata bilen för dig som söker en DS Pallas med full historik och få ägare i originalskick!


 
 
 
 
 
  • Årsmodell: 1971
  • Miltal: 15600
  • Färg: Svart
  • Inredning: Brun skinnklädsel (Tabac)


SÅLD!


Kontakta oss för mer info