Citroën DS21 M Pallas -67
IMG_4113
IMG_4140
IMG_4138

Citroën DS21 M Pallas -67 

Är det här den ultimata DS:en?  Det här är kanske den ultimata DS:en enligt oss. En DS21 Pallas -67:a i den otroligt vackra färgkombinationen Bleu Orient med Palladium silverfärgat tak parat ihop med en DX2-motor och femväxlad manuell låda. Bättre kombination är nog svårt att hitta!


Denna DS:en levde sitt liv fram till 2008 i mitten av Frankrike runt Limoges, vilket är det bästa klimatet i Frankrike för en bil att leva i för att förbli rostfri. Den togs då in till Holland och fortsatte sitt liv där fram tills en lättare renovering påbörjades för några år sedan, men avstannades pga att ägaren hastigt gick bort. Vi fick då höra talas om bilen och tog in den till Sverige hösten 2018.


Vi fortsatte renoveringen som mestadels bestod av optisk förbättring som ny brun skinninredning, ny lackering och allmänt genomgången med nya delbara gasklockor, nya däck (Vredestein Sprint Classic), servad och mycket mer. Rostlagning har inte behövts göras och den är i det närmaste orörd i chassiet sedan tidigare också.

 

Motorn och växellådan byttes ut från original DX-motor och fyrväxlad manuell låda till DX2-motorn med femväxlad låda när bilen kom till Holland och är även försedd med en elektronisk tändning. Motor och växellåda osar harmoni och trivseln med lägre varv i motorvägshastigheter gör bilen till en fröjd att köra längre sträckor med.

 

Bilen blev nyligen inregistrerad i Sverige och besiktigad för sista gången (bilar äldre än 50 år är besiktningsfria) utan anmärkning.

 

Detta är en DS för dig som direkt vill kunna sträcka ut och njuta av vackra sommarvägar på hemmaplan i år!


Fler bilder hittar du under videon.


 
 
 
 
 
  • Årsmodell: 1967
  • Miltal: okänd
  • Färg: Blå metallic (Bleu d'orient)
  • Inredning: Brun skinnklädsel (Nature)


SÅLD!


Kontakta oss för mer info