Citroën CX Prestige Turbo 2 -87
IMG_4402
IMG_4405
IMG_4418

Citroën CX Prestige Turbo 2 -87 

Långlimpa med kraft och finess  En vacker Prestige Turbo 2 med låga mil och i en väldigt ovanlig färg.


Denna bilen specialbeställdes till en banks huvudkontor, Skandinaviska Enskilda Banken i Stockholm, som en bil för att transportera VIP-kunder i under yuppie-eran. Med sitt generösa benutrymme bak i den förlängda karossen och med extra kraft under huven, kunde man åka svävande och elegant till sitt möte med sin fondförvaltare. För att ändock vara lite diskret beställdes bilen därmed utan emblem på bagageluckan, men den speciella färgen gjorde att det ändå skulle synas att någon speciell människa fick en VIP-transport.

 

Bilen rullade inte många mil som VIP-bil men blev väl omhändertagen och var alltid parkerad i garage nytvättad efter sina uppdrag. Detta har säkerligen bidragit till att bilen är i skicket den är i, har aldrig blivit svetsad i chassiet. 1993 blev bilen pensionerad från banken och har sedan dess endast haft tre ägare.

 

Bilen har blivit omlackerad under sin livstid men är fortfarande i ett fint skick. Inredningen är original med små defekter i klädseln på två ställen. Innertak och klädsel på stolpar är nytt sedan två år tillbaka. Originalradio sitter i.

 

Tekniskt sett är den i ett mycket bra skick. Motor och koppling fungerar utan problem och hydrauliken likaså. AC:n är för närvarande urkopplad, men nya delar för att montera in finns tillgängligt och följer med bilen.

 

Det finns både original TRX-fälgar och även Turbo-fälgar som medföljer. Alla fälgarna behöver renoveras. Det sitter en Turbo-vinge på bakluckan nu men original vinge finns också och medföljer.

 

Bilen är nybesiktigad utan anmärkning den 5 maj 2020 och hade vid det tillfället gått 13418 mil.

 
 
 
 
 
  • Årsmodell: 1987
  • Miltal: 13450
  • Färg: Rödmetallic
  • Inredning: Grått tyg


105.000 SEK


Kontakta oss för mer info