Citroën CX Palas (Turbo) -77
IMG_3584
IMG_3581
IMG_3585

Citroën CX Palas (Turbo) -77 

En väldigt speciell och unik CX - Spanskbyggd Serie 1:a med Turbo I motorn!Den här otroligt vackra CX Palas byggdes 1977 i Citroëns fabrik i Vigo, Spanien och är därför den heter Palas och inte Pallas som i resten av världen (Pallas betyder något annat i Spanien).


Första ägaren av denna bil bodde i Caceres, Extremadura vilken är den torraste och bästa regionen i Spanien och Europa för att bibehålla en bil i rostfritt skick. Efter inte så många år fick bilen ett motorhaveri och parkerades i ett garage i väntan på en ny motor. Och det skulle ta några år visade det sig...

 

Så i början på 2000-talet fick en verkstadsägare nys på denna bilen när han letade efter en bil att kunna använda en CX Turbo I-motor i som han hade fått över. Och efter några års jobb blev till slut bilen klar och slutresultatet blev fantastiskt! En kombination av en CX Serie 1 med smala framskärmarna tillsammans med den kraftfulla Turbo-motorn med 168 hästkrafter och en 5-växlad låda. Dessutom är turbon är utbytt till en modernare variant vilket gör kraft- och körupplevelsen ännu bättre!

 

Bilen togs in till Sverige förra året och har sedan dess genomgått en fullständig genomgång av en CX-specialist och allt fungerar utan några som helst problem. Klockor har blivit utbytta eller fyllda, nya bränsleslangar där det har behövts, fullständigt genomgånget elsystem, justerade ventiler, oljebyte etc.

 

Karossen och chassiet har aldrig blivit rostlagat eller reparerat, men har blivit omlackerad i originalfärgen samtidigt som motorbytet skedde.

 

Interiören är original och är i ett väldigt fint skick utan några sprickor i dörrsidor m.m. som annars är väldigt vanligt med denna inredningen. Originalradion fungerar och alla annan utrustning också.

 

Miltalet kan inte garanteras eftersom den har en femsiffrig kilometerräknare. Den har precis snurrat runt och står nu på 00984 km, vi gissar på att bilen bara har gått 10 098 mil med tanke på bilens skick. Motorns miltal är okänt men blev i samband med motorbytet fullständigt genomgången.

Bilen är besiktigad t.o.m 31 juni 2021 utan anmärkning och naturligtvis skattefri.

 

Den har original Pallas navkapslar (som bara fanns under några få år), men 14-tums original lättmetallfälgar i nyskick kan köpas till.

 

Det här är verkligen en ultimat CX-körupplevelse där du får Turbomotorns kraft tillsammans med Serie 1:ans instrumentbräda med sina badrumsvågar och mjuka fjädring!Scrolla neråt för fler bilder.

 
 
 
 
 
  • Årsmodell: 1977
  • Miltal: 00984 (femsiffrig räknare, troligtvis 10098 mil)
  • Färg: Silver metallic
  • Inredning: Blå tygklädsel


SÅLD!


Kontakta oss för mer info