Citroën DS21H Pallas -66

Citroën DS 21H Pallas -66 

En totalrenoverad gudinna

En helt fantastiskt totalrenoverad Citroën DS 21 Pallas med gamla fronten och dessutom konverterad till LHM och H-låda. Även med ovanlig utrustning som Jaeger-bräda!


Denna enastående DS 21 Pallas har blivit fullkomligt renoverad från grunden. Bilen är från början svensksåld och registrerades för första gången den 1 januari 1966. I början på 80-talet ställdes den undan för framtida renovering, vilket skulle dröja ett tag.


2014 påbörjades en renovering från grunden som började med att karossen blev totalt nedplockad, blästrad och sedan uppsvetsad.

Efter det återigen blästrad samt epoxi-primad, fogning med specifikt karosserikitt under alla plåtskarvar. Slutligen lackerad samt rostskyddad med bodyplast under karossen.


Motorn är också renoverad med nya foder och kolvar, nya lager, nyslipad kam, nya lyftare m.m.


Samtidigt konverterades bilen till halvautomatisk växellåda. Den blev även konverterad till LHM-olja vilket ger ett mer lättskött och bättre hydraulik-system.


Slutresultatet är helt enastående och att hitta en DS i bättre skick än denna för rimliga pengar är väldigt svårt skulle vi vilja påstå!


Ägaren till bilen är en Citroën-entusiast och eftersom han nyligen har påbörjat ett renoveringsarbete av en Citroën SM, så måste denna bilen dessvärre säljas.


Som synes på all bilderna nedan så är renoveringen dokumenterad med bilder under processen.


Denna bil är ett förmedlingsuppdrag.

Kontakta oss för mer information och visning av bilen.
    Å
rsmodell: 1966


Kilometer: Ca. 2000 km efter renovering

Färg: Mörkröd

Inredning: Skinn, svart


SÅLD!


Kontakta oss för mer info