Citroën DS21 S Pallas Jubilée -72
IMG_9192
IMG_9187
IMG_9169

Citroën DS21 H Pallas Jubilée -72 

med full historik, bara två ägare och med den ovanliga Jubilée bordeaux interiörenEn mycket speciell bil i fantastiskt skick, endast två ägare, ”matching numbers”, full dokumentation och historik!


Den första ägaren var en präst i Piteå, som köpte bilen ny 1972, precis när han gick i pension som en ”pensioneringsgåva” till sig själv. Han njöt och tog om hand om sin DS tills han gick bort 1996 då hans son ärvde bilen och sålde vidare den till den nuvarande ägaren 1997.


Nuvarande ägaren har renoverat bilen och fick för cirka 10 år sedan en ny lack och en motorrenovering. Bilen har, vad vi kan se, haft väldigt lite rost. Vi kan bara hitta ett litet svetsarbete i tröskeln på passagerarsidan, som kan ses på bilderna neda.


Interiören som är original är också i mycket gott skick. Den sällsynta Jubilée bordeauxfärgade interiören tillsammans med den bordeauxfärgade instrumentbrädan, som endast fanns på Jubilée-modellen 1972, kombinerat med silver och halvautomatisk växellåda gör denna DS till något alldeles extra.


Bilen kommer att säljas med en helt ny besiktning, och är i mycket gott skick. Den enda rost som hittats är några små fläckar på bagageluckan, som kan ses på bilderna. 


Detta är verkligen den ultimata bilen för den som letar efter en unik DS Pallas Jubilée med full historik och bara två ägare!


Scrolla nedåt för mer bilder och video.


Denna bilen är ett förmedlingsuppdrag.

Välkommen för visning och provkörning!

  • Årsmodell: 1972
  • Miltal: 22865
  • Färg: Silvermetallic
  • Inredning: Bordeaux tyg (Jubilée utförande)


  SÅLD!


  Kontakta oss för mer info